“Heerlijk om thuis te zijn en te genieten van de rust”

Wonen in CottageBuiten: unieke Cottagestijl villa’s in een wijk met een landelijke uitstraling

De droom om ooit vrijstaand te wonen, is uitgekomen voor Jolanda (50) en Dirk (56). Zij delen graag hun woonervaring in CottageBuiten.
Nadat drie van de vier kinderen het huis uit waren, was de woning van Jolanda en Dirk op de Polderkade in Waddinxveen, te groot geworden. Met het oog op de toekomst en hun woondroom in het achterhoofd, ging het stel op zoek naar een vrijstaande woning met minder verdiepingen, in een groene omgeving en het liefst ook bij het water.

Het huis van Jolanda en Dirk op de Polderkade, had naast de begane grond nog drie verdiepingen en dus ook drie vaste trappen. Een hele klim naar de bovenste etage.
“Met het vertrekken van de kids en het ouder worden zagen wij wel in dat het te groot voor ons zou worden”, zegt Dirk. Hét moment dus voor Jolanda en Dirk om de stap te zetten naar hun woondroom.
“Tijdens onze zoektocht naar een vrijstaande woning, werden we door kennissen gewezen op dit project. Door de unieke Cottagestijl en de vrijheid in indeling en samenstelling begon het te kriebelen en hebben we contact gezocht met de makelaar.” De projectleider van het plan heeft Jolanda en Dirk ondersteund bij het indelen van de villa.
“Het huis is uiteindelijk qua inhoud groter dan ons vorige huis maar door de indeling die wij zelf hebben samengesteld ‘anders’ groot; één vaste trap en een vlizotrap naar de vliering”, zegt Jolanda.

Nieuwbouw kent veel voordelen
“Een nieuwbouwwoning heeft het grote voordeel dat een complete verbouwing niet nodig is om het huis aan je wensen te laten voldoen”, zegt Jolanda. “En de materialen die tegenwoordig gebruikt worden zijn redelijk onderhoudsarm.” Bij CottageBuiten is de architectuur van de villa’s gebaseerd op natuurlijke materialen: gebakken steen in aardse tinten, hout, glas en natuursteen. Het is een architectuur die in de basis onderhoudsarm is. “De raamdorpels van beton en de goten van zink behoeven al helemaal geen onderhoud,” voegt Dirk hier nog aan toe. Naast het weinige onderhoud is de isolatie van een nieuwbouwhuis ook veel beter. “Lage stookkosten en toch een prima klimaat in de woning, zowel in de winter als in de zomer”, vertelt Jolanda.

“Door de grootte van de kavels vinden we het heerlijk om in onze vrije tijd met de tuin en van alles om het huis heen bezig te zijn.”

Ligging
CottageBuiten, een deelplan van de kleinschalige villawijk ‘Nooitgedacht’, ligt dicht bij het polderlandschap en ook vlak bij het oude centrum van Waddinxveen.
“Je woont hier buiten de stad en toch heel centraal in de Randstad met diverse grote steden heel dicht in de buurt.” zegt Dirk. Er zijn diverse supermarkten in de buurt waar het stel hun dagelijkse boodschappen kan doen. “Bij alle supermarkten is er ruime parkeergelegenheid. Waddinxveen is klein maar je hebt er echt alles en dan is het óók nog eens lekker dichtbij”, zegt Jolanda.
In de buurt van het project zijn verschillende scholen, kerken, sportvelden en ook een winkelcentrum te vinden. “Door de centrale ligging van CottageBuiten ben je binnen 20 minuten in het overdekte winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. In dezelfde tijd sta je in het Stadshart van Zoetermeer”, zegt ze.
Volgens Dirk en Jolanda heeft de omgeving veel te bieden. Zelfs een prachtige golfbaan voor de liefhebbers aan de rand van Waddinxveen. Ook voor een hapje buiten de deur is er genoeg keus.
Al met al is het stel het liefst thuis; “door de grootte van de kavels vinden we het heerlijk om in onze vrije tijd met de tuin en van alles om het huis heen bezig te zijn.”

Vakantiegevoel
Eén van de redenen waarom wonen in CottageBuiten zo aantrekkelijk is, is volgens Jolanda en Dirk de sfeer in de wijk. “Het voelt hier als vakantie, mede door de rust in de wijk en de landelijke uitstraling van de villa’s.” 
CottageBuiten ligt op een unieke locatie. Het karakter is landschappelijk, met in de omgeving veel groen en water. “Dit merk je en hoor je vooral in de ochtend- en avonduren als de vogels en kikkers zich luid laten horen.” Jolanda en Dirk vinden het heerlijk om thuis te zijn en te genieten van de rust. “Het project is uniek, heeft geen doorgaande weg en bestaat uit enkel vrijstaande villa’s wat rust geeft.”

Unieke stijl villa’s
Wat het plan zo bijzonder maakt is dat de indeling zoals aangeboden niet vast staat. Kopers kunnen samen met de architect zelf een indeling maken die past bij hun eigen behoeften en wensen.
Jolanda en Dirk zijn erg tevreden met hun villa. “Als wij ernaar gevraagd worden, geven wij altijd terug dat het in dit project heerlijk wonen is. Er mag ook best gezegd worden dat de stijl van de villa’s erg uniek is en in Nederland maar op een paar plekken te vinden is,” zegt Dirk.
Het dorpse karakter heeft ontzettend veel voordelen. De sfeer is gezellig en gemoedelijk. De bewoners van de villawijk hebben nu al een goede klik. De eerste buurt-barbecue is al geweest en was een groot succes!